top of page

OM BALI

Yta och befolkning:

Bali, en provins i Indonesien, har ca 4,2 miljoner invånare. Flest invånare har Denpasar, som är öns huvudort.

 

Språk:

Bahasa indonesia är det officiella språket. På Bali talas även balinesiska. I turistorterna talar många engelska.

 

Valuta:

Valuta på Bali: Indonesiska rupier (IDR). 100 SEK = 165 000 IDR (Oct -18).

 

Religion:

Cirka 88 % av Indonesiens befolkning är muslimer, men på Bali är hinduismen den överlägset största religionen med ca 84 % anhängare. På Bali är ca 12 % muslimer.

 

Klimat:

Väder på Bali: Tropiskt klimat som varierar beroende på hur nära ekvatorn man befinner sig. Det är varm året runt med dagstemperaturer på ca 30 grader och nattemperaturer på ca 20-25 grader. Monsunvindarna för med sig kraftigt regn och regnperioden startar på Bali omkring december och håller på till mars. Då är luftfuktigheten som högst, 70-85%, och de faller mer än 200 mm regn varje månad. Regnen kommer i intensiva, plötsliga skurar, som efterföljs av solsken. I högsäsongen, april-oktober, är fuktigheten lägre (ca 60%) med betydligt mera spridda skurar. Under juni-augusti blåser det dessutom ofta en svalkande havsbris. Bergsområdena på Balis inland är kyligare en kustområdena, speciellt nattetid. (Källa: SMHI).

 

Visum till Bali

För att resa till Bali, en provins i Indonesien, behöver du inte längre visum om du är en svensk medborgare. Detta gäller dock enbart om du reser som turist och planerar att stanna i landet i mindre än 30 dagar. Vill du vara kvar längre än så krävs det däremot visum. Det finns olika visum att välja mellan beroende på hur länge du vill stanna och vad du ska göra i landet. Det finns till exempel speciella visum för olika yrkeskårer, såsom journalister.

Vill du som turist stanna längre än 30 dagar kan du ansöka om ett ”Social Visa”. Beviljas du ett sådant visum har du rätt att vistas på Bali i 60 dagar. 60 dagar är den längsta period som beviljas för alla typer av visum, sedan måste du förnya visumet för att få stanna kvar i landet.

Visum till Bali
bottom of page